Skip to content

Huawei recenzija

Mnogi me pitaju zašto baš Huawei? Nema podrške za google, a ja na to kažem, zašto ne? Huawei je itekako napravio odličan posao sa svojim softwerom koji stoji uz rame Google-u.

U nastavku ću opisati kako Huawei sustav funkcionira i zašto je i dalje moj prvi izbor.

Svi znamo da android sustav dolazi u paketu sa google play sustavom gdje tražimo aplikacije koje želimo instalirati.

Huawei je razvio svoj sustav koji se zove Petal search. Petal je isto ono što je i google, tražilica, karte, aplikacije itd.

Petal search nije samo obična tražilica za aplikacije nego se može nazvati i preglednikom za pretraživanje cijelog interneta. Kada u Petal search ukucate pojam, sustav pretražuje internet, slike, aplikacije, videe i još neke sitnice. Sve je na jednom mjestu. Huawei je poznat po dugovječnosti baterije. Ako želite instalirati aplikaciju koja se ne nalazi u Huawei sustavu nego samo na google play, bez problema ju možete instalirati i sustav provjerava potencijalni virus isto kao i Google play.

huawei petal search

Neke aplikacije neće raditi, kao npr. Gmail i još neke koje su usko vezane za google.
Gmail uvijek možete koristiti preko internet preglednika ili skinite aplikaciju koja čita mailove, povežete ju sa svojim gmail računom i sve radi, ali ako želite isključivo Gmail aplikaciju i sve ostale google service, Huawei je razvio Gspace.

Gspace je aplikacija na kojoj se nalaze sve aplikacije koje možda ne bi radile preko Petal search. Kada instalirate Gspace, odmah treba skinuti Google play i povezati se sa gmail računom i tad se pokaže ona poznata google play trgovina gdje možete pronaći sve svoje aplikacije koje su vam potrebne.

huawei gspace

Huawei je razvio i svoje karte koje se zovu Petal karte za sve one koji koriste navigaciju. Isprobao sam i radi savršeno, malo su boje drugačije i podebljane crte prometa, možda je čak i preglednijenego na google-u.

huawei petal karte

Preko Huawei sustava možete imati i mail, ako nemate gmail, nije ni potreban, možete
otvoriti svoj email u Petal sustavu.

Još jedna zanimljiva stvar je da Huawei ima svoj video sustav koji je isti kao TikTok
ili Instagram reels. Možete snimati svoje video zapise i imati svoje pratitelje.

Huawei se potrudio da su svi sustavi na jednom mjestu i da je ogromna konkurencija google-u. Sve što ste dosad mogli sa svojim mobitelom koji podržava google servise, isto to možete sa Huawei, pa i više.