Skip to content

Priče iz radionice

Kočnice su jedan od glavnih komponenti na automobilu. Na prvoj i drugoj slici se vidi kako izgledaju potrošene kočione pločice. Stranka nije dovoljno brinula o vozilu i pločice su se raspale.

KočniceKočniceKao što vidite na slici, to više nije za vožnju, u zadnji čas je izbjegnut katastrofalni ishod. Ovakvi slučajevi su dosta česti nažalost. Na slici ispod možete vidjeti kako izgleda nova kočiona pločica

Kočnice


Ovo je jedan primjer zavaravanja zračnog jastuka prije prodaje automobila. Zračni jastuk je neispravan i stranka je kupila auto i kod pregleda je sve bilo u redu, nije bilo nikakve greške zabilježene u računalu zračnog jastuka.

Stranka je primjetila da ne rade tipke na volanu za radio uređaj. Radio je povezan preko zavojnice  koja se nalazi ispod volana i neispravna je. Zračni jastuk nije prepoznao da je neispravna jer je vlasnik tog vozila simulirao identični otpor zavojnice staviši obični otpornik kao što možete vidjeti na slici.zavojnica volana Stranka koja je kupila auto od tog vlasnika mora sada izdvojiti dodatni trošak koji nije jeftin.


 

Filter kabine treba mijenjati na svakom servisu ili jednom godišnje.Ovaj automobil ima svega 9 000 km i morao sam izvaditi i ventilator da bi pokupio svo lišće koje je upalo.

Na ovakve stvari ne možemo djelovati osim da ne parkiramo ispod drveta.

Priče iz radionice - filter kabine